Författare

Lisa dos Santos (Grane)
Lisa, 34 år, tog sin juristexamen vid Lunds Universitet 2006 och utförde därefter notarietjänst vid tingsrätten i Ystad. Lisa arbetar, vid sidan av sitt författarskap nu som kammaråklagare i Stockholm. Lisa är också en av Sveriges två Djurplågeriåklagare.
Lisa debuterade som barnboksförfattare med bok - och musiksagan "Vännerna i Kungaskogen", där hon skrivit både sagan och musiktexterna. Lisa har också förekommit som textförfattare på Svensktoppen.

Under 2013 färdigställde Lisa två nya manus i serien om Vännerna i Kungaskogen inklusive 19 nya vistexter på sånger i Kungaskogen. De nya musiksagorna heter "Vännerna i Kungaskogen går på utflykt" och "Vi är kompisar, sa Snick och Snack".

Nyligen har Lisa också släppt en helt ny fictionbok "Leo Bell och jakten på ljuset". En bok för de lite äldre och som ska stimulera barnens fantasi och läsning. Lisas skrivintresse har alltid varit stort och hon har skrivit dikter, sagor och texter sedan sju års ålder. Lisa visste inte när hon lämnade ifrån sig manuset om kungaskogen vilken "grej" "Vännerna i Kungaskogen" skulle bli. ”Ett av de bästa material som någonsin har gjorts för barn” är kommentarerna på bokmässan i Göteborg där Kungaskogen alltid visas.


Länk
Vännerna i kungaskogen