Sagan om "Vännerna i Kungaskogen" har utvecklats på förskola och skola till ett arbetssätt kring empati, värdegrunder, natur, språk, musik, matte mm. Man använder sagan och boken som grund i sitt Sagotema och med åren har förlaget utvecklat tillsammans med pedagoger en arbetsmetod på Tema vänskap och natur med Snick och Snack som finns i "Access till Kungaskogen" (se längre ned i texten).

Man arbetar t ex ett helt läsår med olika delar av sagan och lägger in händelser, undervisning, drama och namn i Tema Snick och Snack, Vänskap och Kungaskogen. Som förlag är vi glada att sagan inspirerar barn och vuxna till aktiviteter och kunskap, att ha roligt och samtidigt skapa goda relationer.

Vi har omvittnat genom många lärare i grundskolan att barn som använt Snick och Snack har ett bättre förhållningssätt till varandra och löser konflikter själva på ett mycket bra sätt när de kommer till skolan.
Tänk så många vinster för så lite pengar som materialet Kungaskogen kostar!

Parallellt med Boken har förlaget utvecklat en handledning, Access, med nedladdningsmateral med tips för pedagoger, bilder från boken och övningsblad för undervisning. Mycket av Kungaskogen har lagts ut på Internet av användare. Trevligt och inspirerande"

Kungaskogen har blivit ett i förskola/skolas benämning ”ett material”. 

Vi har därför beslutat att följande produkter kring ”materialet” kommer att finnas för det fortsatta arbetet:

1. Kungaskogen Temapaket: Bok, CD-skivor (appar kan köpas till) och Access (handledning). Detta är Grundpaketet., Temapaketet.

2. Kungaskogen bok och CD-skivor; "Boken". Lösa böcker säljs till förskolor som vill ha mer än en bok per förskola och som har Kungaskogen Temapaket (gällande access), köper Kungaskogen Temapaket eller tidigare köpt Accessen till Kungaskogen.

Accessen i kombination med boken medger alla användare ett friare arbetssätt kring sagan i Kungaskogen med att göra tema, använda sagans bilder, alla namnen på Snick och Snack och deras vänner i sitt Sagotema. Och i accessen finns en massa övnings och faktablad som lätt anpassas till barngruppen och som ger minskad förberedelsetid för pedagogerna. Med accessen så uppfyller förlaget på ett korrekt sätt upphovsmännens rätt när det gäller ett helhetsanvändande i temaarbetet och förskolan jobbar "legalt" med upphovsrätten.

Förlaget jobbar nu vidare med att ta fram mer sagor kring djuren i Kungaskogen.
Accessen byggs ut succesivt och innehåller mer och mer material kring det tematiska lärandet. 

3. Övriga produkter; se rubrik Vännerprodukter på denna hemsida eller logga in på www.ilka.se och skriv sökord kungaskogen På www.ilka.se kan alla Kungaskogenprodukter beställas.

Vi vill på alla sätt samarbeta med våra kunder för att de på bästa sätt ska få ut mycket av arbetet med våra produkter som möjigt.

Framgången med Kungaskogen är att den gjordes med stor själ och att sagan behandlar barnens värld med stor respekt. Alla 30 personer som ingår i projektet är glada över att det slitsamma arbetet med projektframtagningen har gett så goda resultat. 

Snick och Snack önskar alla barn och vuxna Välkommen till Kungaskogen!

ILKA redaktionen

 

Varan finns på lager.
Varan är beställd från leverantör och leveransdatumet är bekräftat.
Obekräftat - Kontakta kundcentret på post@amentio.se för förväntat leveransdatum.
Varan måste beställas från leverantör.
Varan befinner sig på fjärrlager
Varan är beställd från leverantör, men leveransdatum är inte bekräftat.
Varorna beställs från vår leverantörs lager.
Obekräftat - Kontakta kundcentret för närmare information.