Bakgrund

 

Många har inom skola/förskola startat projekt om att tydliggöra och stärka barns värdegrunder. I många hem vill också föräldrar, far och morföräldrar att barnen ska tillgodogöra sig varaktiga värdegrunder. Mycket pga den hårda värld barn och ungdomar utsätts för idag. Våld och rån är något som förekommer alltför ofta bland ungdomar. 

Små barn lever i en hård och ibland konfliktfylld värld. Många vuxna, ung som gammal, känner en viss oro för barn och ungdomar för det är trots allt de som ska ta över samhället. 

Förlagshuset Wasa och ILKA påbörjade för en del år sedan arbetet tillsammans med Lisa Grane, Ingela Bergmann och Joc Lind en helt ny sagobok med musik för att berätta om sådant som är viktigt för barn uppväxta på 2000-talet. Resultatet blev "Vännerna i Kungaskogen" - en helt ny sagobok med musik som idag används av över 8000 förskolor. 

Många förskolor och skolor rapporterar att sagan går rätt in i hjärtat på barnen och att ett ibland hårt klimat på förskolan blivit bättre sen man berättat sagan om djuren i Kungaskogen och sjungit de nya barnsångerna. För i Kungaskogen är det viktigt att vara snälla mot varandra och inte lämna någon utanför.

Vi hoppas att alla Ni som nu arbetar med och är intresserade av barns värdegrunder vill uppmärksamma och läsa och sjunga ur den nya sagoboken ”Vännerna i Kungaskogen” - Sveriges första "värdegrundande" sagobok skriven för barn på 2000-talet. Saga och musik är avsedd för barn 4 – 8 år men många vuxna gillar också att lyssna till sagan om vad som händer i Kungaskogen.

”Vännerna i Kungaskogen” är en svensk originalproduktion. I sagans och visans form ges exempel på hur vi människor borde vara mot varandra. Mångkultur och aktsamhet om natur och miljö är också självklara delar i sagan. Moral- och etikbegrepp vävs på ett snillrikt sätt in i saga, sång, musik och dialog - utan moraliska pekpinnar.

Vi har massor av pedagogik i skolan, men i ett allt tuffare samhälle är det lätt att glömma bort vikten av att visa vad en medmänniska är. Ambitionen har varit att Kungaskogen ska vara underhållande, roligt, ha sång och musik, men med en underton av moral- och etikbegrepp. ”Vännerna i Kungaskogen” är inte undergörande i denna fråga, men är ett helt nytt material i sagans och underhållningens form som tar sikte på vänskap.

Barn och vuxna väljer själva hur de vill ta del av ”Vännerna i Kungaskogen”:
- Lyssna på CD-skivorna (apparna) och titta på bilderna. Ljudinspelningen innehåller två timmar av sånger, berättelse och dialoger
- Läsa högt ur bilderboken.
- Spela och sjunga sångerna själva.
”Vännerna i Kungaskogen” är indelad i kapitel så att den kan läsas eller lyssnas till, lite då och då.

Samtliga 33 barnvisor är nyskrivna och flera är redan barnviseklassiker. 

Bli vän med alla Vännerna i Kungaskogen; Ekorren Snick, Igelkotten Snack, Räven Raffe, Kaninen Bitis, Älgen Älgvis, Skatan Hotta och Papegojan Maraca. Alla karaktärer är nyskapade och kommer från Göteborg, Värmland, Skåne, Dalarna, Norrland, Stockholm och Sydamerika (och visst pratar de dialekter!). 

Högläsning, lyssna på cd:n (appen), titta på bilderna, spela och sjung sångerna själv, arbeta med access handledning. ”Vännerna i Kungaskogen” stimulerar barnens alla sinnen.

 

Varan finns på lager.
Varan är beställd från leverantör och leveransdatumet är bekräftat.
Obekräftat - Kontakta kundcentret på post@amentio.se för förväntat leveransdatum.
Varan måste beställas från leverantör.
Varan befinner sig på fjärrlager
Varan är beställd från leverantör, men leveransdatum är inte bekräftat.
Varorna beställs från vår leverantörs lager.
Obekräftat - Kontakta kundcentret för närmare information.